Poznajmy się

Kuchanka to po prostu kuchnia i Anka czyli Anka w swojej kuchni w Zamku Bierzgłowskim. Od kiedy pamiętam marzyła mi się kuchnia zrobiona z drewna z wyspą pośrodku a wszystko to w rustykalnym, sielskim stylu. Od zawsze lubiłam gotować, oglądać i czytać książki kulinarne.

Gotuję z pasją  zdrowe, proste i smaczne potrawy. Wydaje mi się, że  poniekąd zamiłowanie do kuchni mam w genach. Babcia rewelacyjnie gotowała, mama spędzała mnóstwo czasu w kuchni a ja jako tzw. sous chef  pełniłam rolę pomocnika. Przyglądałam się krzątającej  się w kuchni mamie, podając odpowiednie składniki różnych potraw, krojąc, obierając itp.

Mama opowiadała mi często tę o to historię:

„U tej małej to chciałbym się kiedyś stołować.’’

Jak byłam małą (wtedy jeszcze śliczną) 4 letnią dziewczynką jechałam z mamą i z babcią autobusem. Naprzeciwko nas siedział mężczyzna,  który zaczął rozmowę i po paru minutach zapytał mamę i babcię o ich imiona i daty urodzenia. Na tej podstawie powiedział im wiele rzeczy na temat ich życia zdrowia itp. Zapytał jeszcze o moje imię i datę urodzenia. Po otrzymaniu odpowiedzi powiedział: „A u tej małej to chciałbym się kiedyś stołować.” – Tak  oto zostałam „skazana na gary”:)

Wiele lat później odnalazłam się w kuchni, gotując wiele pysznych, zdrowych potraw dla mojej rodziny. Muszę dodać, że mam dla kogo gotować ponieważ jestem mamą trójki chłopców (Igora, Tomka i Witka) i najczęściej zadawanym przez nich pytaniem jak schodzą do kuchni jest „Co jest do jedzenia?” 

Zapraszam Cię  do mojej kuchni, rozgość się i inspiruj się zdrowymi, prostymi i smacznymi potrawami. Oprócz trójki dzieci mam też psa (Goja to owczarek niemiecki długowłosy), dwie kotki, papugę nimfę oraz pająka ptasznika.

Anna Czuba – Kuchanka

Wykonanych zdjęć
0
Napisanych artykułów
0
Czytelników
0
Fanów
0

Tosty z pastą z awokado i zapiekanymi pomidorkami