Składniki
- 50 dag oczyszczonego miąższu dyni pokrojonego w kostkę
- cebula
- 2 marchewki
- 800 ml bulionu z warzyw
- sok z 1 pomarańczy
- łyżka masła
- kawałek świeżego imbiru
- 150 ml mleczka kokosowego
- 2łyżki oliwy
- sól i pieprz
Wykonanie
- Obierz dynię, oczyść z miąższu i pokrój w kostkę.
- Cebulę i marchewki obierz, pokrój w kostkę.
- Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę, dodaj dynię, masło, marchewkę część imbiru i 2 łyżki soku z pomarańczy.
- Smaż ok 5-7 minut.
- Zalej bulionem, przykryj i gotuj jeszcze ok 15 minut.
- Zdejmij z ognia, dodaj resztę imbiru, sok z pomarańczy i mleczko kokosowe.
- Dokładnie zmiksuj blenderem. Dopraw do smaku i gotuj jeszcze ok 4 minut.
Smacznego 🙂
